Π.Ν.ΑΙ.

Η Ρόδος, πύλη της Ανατολής.  Δύση της Ανατολής και Ανατολή της Δύσης.
Η Ρόδος, πύλη του Φωτός, νησί του Θεού  Ήλιου, του Απόλλωνα.
Η Ρόδος, πύλη πολιτισμών και θρησκειών. Πύλη γραμμάτων και τεχνών. Πύλη της ιστορίας του Αιγαίου. Της θάλασσας των πολιτισμών, της θάλασσας που κάθε κύμα της βγάζει στη στεριά και έναν μύθο.

Η Ρόδος, η αρχόντισσα του Αιγαίου υποδέχεται μετά από 150 χρόνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο της, θησαυρούς ροδίτικους  από το Μουσείο του Λούβρου. Ένα αντάμωμα συναισθηματικό, ένα αντάμωμα μοναδικό.

Η πρωτοβουλία  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έρχεται σε μια περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα. Η μεταφορά της έκθεσης « Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής» επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο πως ο  πολιτισμός είναι ο αέναος δίαυλος επικοινωνίας μας, είναι η αστείρευτη πηγή πλούτου μας, είναι η πολυτιμότερη παρακαταθήκη μας στις επόμενες γενιές, η αδιαπραγμάτευτη  μοναδικότητα της Ελλάδας μας.
Η ανάδειξη της ιστορίας και του πολυπολιτισμικού μας παρελθόντος, η  ανάδειξη των νησιών μας  στο διεθνές πολιτιστικό στερέωμα είναι προτεραιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο ποιητής του Αιγαίου Οδυσσέας Ελύτης είπε «Βαρύς ο κόσμος να τον ζήσεις, όμως για λίγη περηφάνια το άξιζε» και εμείς είμαστε περήφανοι για τα νησιά μας, για την ιστορία μας, για τον πολιτισμό μας που μπροστά του στέκεται με δέος και η ίδια η Ιστορία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ιστοσελίδα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
http://www.pnai.gov.gr/

pnai-image